Postup přípravy receptu
(doba přípravy 1:15 hod.)
Dobře očištěnou slepici necháme v celku nebo ji rozdělíme na půlku či čtvrtky. Slepici vložíme do tlakového hrnce s horkou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, česnek a houby. Hrnec uzavřeme víkem. Na mírném ohni vaříme slepici asi 40 minut.
Mezitím připravíme zeleninu. Dobře ji očistíme a ke slepici ji dáváme v celku. Po ochlazení nebo vypuštění páry hrnec otevřeme Zkusíme, jak je slepice měkká a doplníme zeleninou, hrnec uzavřeme a vaříme doměkka.
Vývar ze slepice scedíme a zavaříme nudle, játrové knedlíčky, noky, kapání a podobně. Přidáme i zeleninu nakrájenou na kostičky.
Maso ponechané v porcích nebo vykostěné podáváme s omáčkami, např. křenovou, koprovou, pažitkovou. Slepici můžeme připravit také na paprice.