Slepice vařená v tlakovém hrnci

Napsal 1ivetta.bloger.cz (») 10. 3. 2014 v kategorii Recepty - pro tlakový hrnec, aneb papiňák, přečteno: 1026×
jidlo-piti-nahled049.gif

Postup přípravy receptu

(doba přípravy 1:15 hod.)

Dobře očištěnou slepici necháme v celku nebo ji rozdělíme na půlku či čtvrtky. Slepici vložíme do tlakového hrnce s horkou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, česnek a houby. Hrnec uzavřeme víkem. Na mírném ohni vaříme slepici asi 40 minut.

Mezitím připravíme zeleninu. Dobře ji očistíme a ke slepici ji dáváme v celku. Po ochlazení nebo vypuštění páry hrnec otevřeme Zkusíme, jak je slepice měkká a doplníme zeleninou, hrnec uzavřeme a vaříme doměkka.

Vývar ze slepice scedíme a zavaříme nudle, játrové knedlíčky, noky, kapání a podobně. Přidáme i zeleninu nakrájenou na kostičky.

Maso ponechané v porcích nebo vykostěné podáváme s omáčkami, např. křenovou, koprovou, pažitkovou. Slepici můžeme připravit také na paprice.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a tři