Období: rok 2014

Slepice vařená v tlakovém hrnci

1ivetta.bloger.cz (») | 10. 3. 2014 | přečteno: 1025× | komentáře: 0
jidlo-piti-nahled049.gifPostup přípravy receptu číst dál

Něco málo o tlakovém hrnci, vaření pokrmů a údržbě

1ivetta.bloger.cz (») | 10. 3. 2014 | přečteno: 902× | komentáře: 1, poslední: 24. 10. 2016
jidlo-piti-nahled046.gifProti tradičnímu vaření a dušení má příprava pokrmů v tlakovém hrnci mnohé přednosti: především zkracuje dobu záhřevu o čtvrtinu až o třetinu, tím šetří čas hospodyně i snižuje spotřebu energie a omezuje kontakt se vzdušným kyslíkem. Spolu se zkrácením doby záhřevu tak šetří obsah vitaminů, především termolabilních B a C – avšak pouze za předpokladu, že potraviny nepřevaříme. číst dál

Tlakový hrnec - úvod

1ivetta.bloger.cz (») | 10. 3. 2014 | přečteno: 1047× | komentáře: 1, poslední: 24. 8. 2020
2014/jidlo-piti-nahled033.gifNikdy jsem netoužila po tlakovém hrnci. Vzbuzoval vě mě respekt a trochu strach. Po čase jsem jeden dostala od maminky a po pár vařeních došlo v kuchyni k detonaci. Ze sporáku kráter a maso bylo doslova všude. Zařekla jsem se, že už mi nesmí přes prah. Čas plynul a dlouhé vaření masa mi začalo vadit. Dnes už je technika a bezpečnost zcela jinde a tak jsem se rozhodla koupit si to syčivé monstrum usnadňující vaření. číst dál