Věnečky:
Uděláme odpalované těsto z 1/2 l vody, 130 g tuku, trošky soli, 300 g hl. mouky. Do vlažného vmícháme 7 vajec.
Na plech s papírem stříkáme věnečky, které pečeme ve velmi vyhřáté troubě – 220 °C. Studené rozkrojíme napůl,
naplníme krémem a pocukrujem, nebo potřeme polevou. Krém : uvaříme puding z 1 l mléka, 4 vanil. pudin. prášků,
200 g ml. cukru a necháme vychladit. 200 g másla vyšleháme a po troškách přidáváme pudink. Ochutíme rumem.
Poleva: 1 bílek, 150 g ml. cukru, lžíce rumu. Nebo fondán + přev. voda + kyselina citr.
Štafetky:
Vyšlehejte 240 g bílků a 140 g cukru krupice, vmíchejte 70 g kokos + ml. ořechy, 70 g hl. mouky a upečte na papíře.
Vychladlé potřete nugetovým nebo kávovým krémem, rozpůlte, přiklopte na sebe krémem dovnitř a
dejte ztuhnout do lednice. Pak vše nakrájejte na obdélníčky a máčejte v čokoládě.
Medovník:
1 vejce, 150 g krystalu, 50 g tuku, 2 lžíce medu, 5 lžic mléka, 1 kávová lžička sody – vše vaříme 2 minuty, až hmota zhnědne. Teplé přidáme ke 450 g hladké mouky a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly, vyválíme na papíře, propícháme vidličkou a upečeme. Svaříme 1 dl vody a 2 dl šlehačky. Pak vmícháme dvě vrchovaté lžičky Nescafé. Dáme vychladit. Vychladlým roztokem potřeme z obou stran pláty. Potřeme krémem a vrch posypeme směsí mletých ořechů, strouhaného perníku a najemno rozemletým Nescafém. Krém: Vyšleháme 250 g másla se 150 g ml. cukru a přidáme vychladlou kaši (ze 40 g másla a 40 g hl. mouky uděláme zásmažku, přidáme 1/4 l mléka a chvilku povaříme).